falkfitness.blogg.se

Välkommen till din inspirationskälla inom träning och kosthållning. Här skriver vi om vår träning och delar med oss av recept och tips för en sundare vardag. Johannes tävlar inom fitnessfive och liknande fitnesstävlingar och skriver om sitt upplägg inför tävlingarna. Åsa har ett djupt intresse av kosthållning och hälsa och har många års erfarenhet av detta.

Ät mer nötter och frön!

Kategori: Hälsokost

Nötter och frön som pumpakärnor, solrosfrön sötmandlar, sesamfrön är mycket nyttiga. De innehåller mycket mineraler som magnesium och kalcium och vitaminer och nyttiga fetter. För att göra dem mer lättsmälta är det bra att lägga dem i blöt först. Det gör att deras naturliga enzymhämmande skydd frigörs och de blir mer lättsmälta. Blötläggningstiderna varierar något. Samtliga av nötsorterna skall rostas i 150 celsius. 
  • Solrosfrön 4 h blötläggning och 10-15 min rostning
  • Sötmandel 8h och 20-25 min rostning
  • Pumpakärnor 4 h och 15-25 min rostning
  • Valnötter  4 h 20-25 min rostning
Det är viktigt att man inte rostar i högre temeratur än 150 grader för att inte förstöra de nyttiga fetterna!
För mer information se www.smartamaten.se

Kommentarer


Kommentera inlägget här: